صومعه‌سرا

از ویکی‌سفر، راهنمای آزاد سفر
صومعه‌سرا

صومعه‌سرا در شهرستان صومعه‌سرا از استان گیلان و در منطقه کاسپینی ایران قرار دارد.

آنچه باید بدانید[ویرایش]

صومعه سرا از شهرستان‌هایی است که در غرب گیلان واقع شده واز شمال به بندرانزلی و از جنوب شهرستان فومن و از شرق به شهرستان‌های رشت و شفت و از غرب به شهرستانهای ماسال ورضوانشهر محدود است که قرار گیری بر روی شاهراه ارتباطی و جاده بین‌الملل بویژه در منطقه ضیابر سبب شده سالها بعنوان قطب حمل و نقل غرب گیلان محسوب شود که همچون یک بندر کوچک روزانه محل مراجعه و بارگیری ده‌ها کامیون از اقصی نقاط کشور می‌باشد.

واردشدن[ویرایش]

اگر صومعه سرا را برای سفر و استراحت انتخاب کرده اید ماه اردیبهشت را به شما پیشنهاد می کنیم. تمام شهرستان به رنگ سبز جوان است. هم چشمتان را درمان می کند و هم اعصابتان را!

گردش در شهر[ویرایش]

اگر از هموطنان کرد ما هستید و از آیین شافعی پیروی می کنید ، حتما مزار سیده نسا مادر جناب شیخ عبدالقادر گیلانی را در صومعه سرا زیارت کنید.

دیدنی‌ها[ویرایش]

انجام‌دادن[ویرایش]

آداب و رسوم رایج در شهرستان صومعه سرا که برخی به فراموشی سپرده شده را می‌توان به شرح زیر برشمرد: لافند بازی که بیشتر در جشن‌های عروسی، عید نوروز و یا در بازارهای هفتگی اجرا می‌شد، کشتی گیله مردی که امروزه همچنان پا برجاست و یادگار قدرت و دلاوری مردم این خطه‌است و ریشه در تاریخ دارد، نوروز خوانی که از رسوم آخر هر سال است و هم اکنون کم و بیش رواج دارد و نماد ورود بهار می‌باشد، عروس گوله از دیگر مراسم قبل از حلول سال نو به شمار می‌رفت این نمایش همراه با آواز دارای مفاهیم اخلاقی و تزئینی خاصی بود. گولِ گولِ چارشمبه از مراسم کهن ایرانیان که در گیلان و در صومعه سرا با عنوان چهارشنبه سوری رایج است که در غروب سه شنبه آخر سال و در شب چهارشنبه انجام می‌شود و هنگام پریدن از آتش می‌خوانند: زردی بشه، سرخی بایه، نکبت بشه دولت بایه. سیزده به در به عنوان آخرین مراسم نوروز که مردم بیشتر به کنار رودخانه‌ها و در دل جنگل‌ها می‌روند و به صورت گروهی آخرین روز نوروز را گرامی می‌دارند. شب چله که از مراسم باستانی ایرانی است که معمولاً چنین شبی اهل خانواده و خویشان گردهم می‌آیند و معمولاً از تنقلات و آجیل استفاده می‌نمایند. گِشه بوری که یکی از مراسم مربوط ازدواج بوده که این مراسم با صدای ساز و نقاره و ترانه خوانی و شادمانی عروس و داماد و دیگر مهمانان همراه‌است.

اگر هنوز فرصت دارید سری به ییلاقات تنیان و سه سار بزنید. به روستای سیاه درویشان بروید و قایق سواری روی مرداب را از دست ندهید.

خریدن[ویرایش]

خوردن[ویرایش]

سیاشکر اصل را در روستاهای کلسر ، میانده ، شکرباغان و حومه می توانید تهیه کنید.

لبنیات سنتی را فراموش کنید. همه جا می توانید لبنیات محلی را بخرید.

برنج صومعه سرا بهترین سوغاتی است که می توانید به شهرتان ببرید.

از چای بهاره صومعه سرا هم غافل نشوید.

اگر در فصل توت فرنگی به صومعه سرا رسیدید جشنواره توت فرنگی را در صوفیان ده از دست ندهید.

نوشیدن[ویرایش]

خواب[ویرایش]

ارتباطات[ویرایش]

سراسر شهرستان صومعه سرا تحت پوشش 4G ایرانسل می باشد . اما پوشش 4G همراه اول و رایتل و شاتل موبایل کامل نیست . اگر می خواهید از اینترنت همراه استفاده کنید به شما ایرانسل را پیشنهاد می کنم.

مقصد بعدی[ویرایش]

37.301; 49.316
این راهنمای مسافرت به شهر صومعه‌سرا است. وضعیت طرح کلی را دارد ، و به محتوای بیشتری نیاز دارد. الگویی دارد، ولی اطلاعات کافی در آن موجود نیست. لطفاً به جلو حرکت کنید و به رشد آن کمک کنید!