Mănăstirea Sucevița

De la Wikivoyage
Lumea > Europa > Europa de Est > Mănăstirea Sucevița
Mănăstirea Sucevița

Biserica mănăstirii (patrimoniu UNESCO)
Profilul mănăstirii
Confesiune: ortodoxă
Hram: Învierea Domnului
Ctitor: Mitropolitul Gheorghe Movilă
Tip: maici
Datele mănăstirii
Datare: 1581
Țara: România
Localizare: Sucevița, județul Suceava

Mănăstirea Sucevița este un așezământ monahal aflat în județul Suceava, Moldova, România.

Despre[modificare]

Mănăstirea Sucevița datează din secolul XVI și este inclusă în lista Patrimoniului Cultural Mondial, sub egida UNESCO. Ansamblul mănăstirii Sucevița cuprinde mai multe clădiri declarate monument istoric; astfel: biserica „Învierea Domnului”, paraclisul, chiliile, zidul de incintă și cele două turnuri de pa latura nordică.

Biserica „Învierea Domnului”[modificare]

Biserica este ridicată după un plan trilobat, cu pridvorul închis. Mai târziu se adaugă două mici pridvoare deschise (cu influență muntenească) sprijinite pe stâlpi legați de arcuri în acoladă. Pictura murală interioară și exterioară de o mare valoare artistică, reprezintă scene biblice din Vechiul și Noul Testament. Edificiul construit în stilul arhitecturii moldovenești, cu îmbinarea unor elemente de artă bizantină și gotică asociate cu elemente arhitecturale preluate de la vechile biserici de lemn, este ctitoria familiilor Movileștilor, familii de boieri, cărturari și domnitori ai Moldovei și Țării Românești.

Locație[modificare]

Mănăstirea se află în satul Sucevița din județul Suceava, la 91 km. de Vatra Dornei (drumul național DN17A și DN17/E58), pe ruta: Iacobeni - Pojorâta - Vatra Moldoviței - Sucevița.

Cazare[modificare]

Mănăstirea nu oferă modalități de cazare. În apropiere se află următoarele unități cu regim hotelier:

Contact[modificare]

Mănăstiri în apropiere[modificare]

...vezi toate mănăstirile



Complet Acesta este un articol complet, după cum și-l imaginează comunitatea. Dar există întotdeauna ceva de îmbunătățit și de actualizat. Dacă aveți informații despre această temă, fiți curajos și editați-l.